تبلیغات
گردشگری در استان فارس و مکانهای دیدنی و جالب شیراز - غذاهای سنتی شیرازی-3
 
گردشگری در استان فارس و مکانهای دیدنی و جالب شیراز
زندگی لحظه های با هم بودن است
جمعه 5 اسفند 1390 :: نویسنده : سهیل افتاده

¬ دوای آرد و روغن

¬ دمپخت

¬ آش سبزی

¬ آش ماست

¬ آش دوغ

¬ آب پیازک

¬ پاچه پلو

¬ قنبرپلو

¬ رنگینک

دوای آرد و روغن

این خوراک بیشتر برای عروس و دامادها و زن های زائو تهیه می شود.

مواد لازم: آرد، روغن، شکر و خرده نبات و داروی چهل گیاه که عبارت بود از ( زردچوبه، زنجبیل، دارچین، خسرودار، گل جوز، فلفل سیاه، گل خرفه، قرص کمر، فوفل، اگر ترکی، بهمن پیچ، دهان باز، دهان بسته، سیاهدانه، زیره سبز، زیره کرمانی، گل خزر، دار فلفل، هل، میخک، ریوند چینی، چشم خروس)
این دارو را به صورت آماده از عطاری های خریداری می کردند .
طرز تهیه: دارو را با آرد و روغن تفت داده، با روغن می پختند و شکر و مقداری خرده نبات روی آن ریخته، به مدت کمی روی چراغ به هم می زدند تا کلیه مواد به خوبی با هم مخلوط شده به صورت حلو ا مانندی در می آمد، سپس از ان به درون ظرف های کوچک تر ریخته پس از سرد شدن مصرف می کنند. بالا

دمپخت

مواد لازم: برنج 4 لیوان، عدس یک لیوان، هویج نیم کیلو، کلم پیچ متوسط یک عدد، ترخان و شوید و ریحان نیم کیلو، روغن سه قاشق

طرز تهیه: هویج را خرد کرده با عدس می پزند. سبزی و کلم پیچ را خرد کرده و روی اجاق کمی تفت می دهند، بعد از پختن عدس و هویج بقیه مواد را روی آن ریخته مقداری آب، کمی زردچوبه و نمک و روغن را به آن اضافه نموده و همه با هم می پزند. وقتی که آب دمپخت تمام شد و دانه های برنج نیز نرم شد آن را با حرارت ملایم دم کرده و بعد از ساعتی دمپخت حاضر است .
در صورت تمایل می توان مقدار ی پیاز داغ یا سیر داغ و یا سیر تازه به دم پخت اضافه کرد. بالا

آش سبزی

مواد لازم: گوشت چربی دار یک کیلو، نخود 400 گرم، لوبیا 400 گرم، عدس 400 گرم، تره و ترخان 200 گرم، برنج 4 لیوان، ادویه و نمکبه اندازه دلخواه
طرز تهیه: گوشت و حبوبات را هر کدام جداگانه پخته کناری می گذارند. برنج شسته شده را در مقداری آب به خوبی می پزند به طوری که دانه های برنج کاملاً نرم شود، کمی از نخود و لوبیا را کوبیده و به برنج اضافه می کنند. بعد از مقداری حرارت دادن بقیه حبوبات و سبزی خرد شده را به آن اضافه کرده نمک و زرد چوبه و فلفل در آن می ریزند و می پزند. گوشت پخته شده را از استخوان جدا کرده می کوبند و به ظرف محتوی بقیه مواد افزوده به خوبی هم می زنند تا آش جا بیفتد. به آش در حال پخت مقداری روغن و پیاز داغ اضافه می کنند . وقتی که آش حاضر شد روی آن را با پیاز داغ و فلفل تزیین می کنند. بالا

آش ماست

مواد لازم: گوشت راسته چرب یک کیلو، برنج 4 لیوان، لپه یک لیوان، ماست کیسه انداخته 2 کیلو، شوید و نعنا به اندازه دلخواه

طرز تهیه: گوشت و لپه را جدا جدا پخته کنار می گذارند. به گوشت در زمان پختن ادویه و نمک و پیاز اضافه می کنند. برنج را با کمی نمک و سبزی می گذارند در آب کاملاً می پزند تا دانه های برنج نرم شود. سپس لپه را به آن اضافه کرده تا کلیه مواد کاملاً پخته شود. گوشت پخته شده بدون استخوان رابه خوبی کوبیده به مواد دیگر می افزایند تا آب آَش بخار شود. وقتی که آش سفت شد، از روی اجاق برداشته ماست را که با کمی نمک و فلفل مخلوط نموده اند، کم کم در آش ریخته و مخلوط می کنند، تا ماست تمام شود. آش حاضر شده را درموقع صرف کردن با فلفل سیاه کوبیده تزیین می کنند. بالا


آش دوغ

مواد لازم : گوشت چرخ کرده نیم کیلو، برنج دو لیوان، لپه یک لیوان، شوید و نعنا خشک، دوغ، پیاز و نمک و زردچوبه و روغن به مقدار کم .

طرز تهیه : گوشت را با کمی زردچوبه و نمک و پیاز روی چراغ قرار داده، کمی که پخته شد لپه را روی آن می ریزند. برنج و شوید را جدا می پزند. به برنج در حال پخت کم کم آب اضافه می کنند تا دانه های برنج کاملاً نرم شود. سپس لپه و گوشت را به آن اضافه کرده و دوغ را روی آنها می ریزند و می گذارند تا کاملاً پخته شده و قوام بیاید . بالا


آب پیازک (اشکنه)

مواد لازم: پیاز چند عدد, روغن, ماست, تخم مرغ, شنبلیله, نعنا خشک, نمک و زردچوبه

طرز تهیه: پیازها را خلال کرده در روغن سرخ می کنند, وقتی که رنگ پیازها طلایی شد, زردچوبه را روی آن ریخته, کمی هم می زنند. سریع تفت می دهند تا سبزی ها نسوزد و مقداری آب و نمک به آن اضافه می کنند و می جوشانند وقتی آب پیازک حاضر شد, آن را روی نان خرد کرده ریخته, به صورت ترید مصرف می کنند.
اگر خواستند تخم مرغ به آن اضافه کنند, قبل از آماده شدن, تخم مرغ ها را در ظرفی به هم زده و یا با ماست مخلوط نموده و داخل آب پیازک می ریزند. به جای ماست می توان از دوغ هم استفاده کرد. بالا

پاچه پلو

خوراکی است مخصوص فصل زمستان وصبح ها مصرف می شود.

مواد لازم: برنج یک کیلو، گوشت چر ( دم سینه ) 5/2 کیلو، لپه یک چهارم کیلو، کشمش یک چهارم کیلو، سرکه شیره به اندازه کافی، زعفران به اندازه دلخواه

طرز تهیه: برنج و لپه و کشمش را پس از پاک کردن و شستن در ظرفی با هم مخلوط می کنند. گوشت را کف قابلمه یا دیگ قرار داده و برنج و لپه و کشمش را روی آن ریخته، زعفران رابه آن اضافه می کنند. ظرف را روی چراغ با حرارت ملایم می گذارند و مقداری سرکه شیره را روی آنها می ریزند. هرگاه که سرکه شیره در حال تمام شدن بود، باز مقداری به آن اضافه می کنند و این کار را تا زمانی که پاچه پلو کاملاً بپزد ادامه می دهند. وقتی که خوراک حاضر شد ، با نان مصرف می کنند . بالا


قنبر پلو

مواد لازم: گوشت، نخودچی گل، مغز گردو، کشمش، شیره انگور، رب انار، پیاز، زردچوبه، نمک، برنج و روغن خوبو

طرز تهیه : ابتدا گوشت و نخودچی را جدا جدا در جوقن (هاون سنگی) می کوبند. آنگاه نخودچی را الک می کنند بعد گوشت و آرد نخوچی را مخلوط کرده و چند دانه پیاز در آن کوتراش (رنده ) می کنند کوفته ریزه یا کله گنجشکی درست کرده و در روغن سرخ می کنند.
گردو، پیاز و کشمش راهم جدا سرخ می کنند هنگام دم کردن برنج کوفته ریزه و گردو و پیاز و کشمش را لای برنج می گذارند کمی دم بکشد آنگاه شیره و رب اناری را روی آن ریخته می گذارند تا برنج خوب دم بکشد حالا قنبر پلو آماده است .
این پلو چون با رب انار پخته می شود و تیره رنگ است به این نام مشهور است . بالا

رنگینک

مواد لازم : خرما ،مغز گردو، آرد ، روغن ، خاک قند یا دارچین

طرز تهیه : ابتدا مقداری خرما گرفته هسته های آن را بیرون می کشند. بعد مقداری مغز گردو را بو داده و در میان خرماها نهاده خرماها را دربشقابی می چینند تا تمام بشقابپرشود آنگاه آرد و روغن درست کرده روی خرماها را با آرد و روغن می پوشانند روی آن خاک قند و دارچین می ریزند و می گذارند تا خنک شود حالا رنگینک آماده خوردن است. بالا




نوع مطلب : غذاهای معروف شیرازی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : سهیل افتاده
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :


با زدن یک کلیک ما را در گوگل محبوب کنید+1
[cb:blog_page_title]
پیوندهای روزانه
لینک های مفید
تاریخ : [cb:post_create_date] | [cb:post_create_time] | نویسنده : [cb:post_author_name]
[cb:post_body1][cb:post_body2]
[cb:post_continue_link]

طبقه بندی: [cb:post_category_name]، 
برچسب ها: [cb:post_tag_name]،  
دنبالک ها: [cb:post_related_link_name]،  

تعداد کل صفحات : [cb:pages_total] ::      [cb:pages_no]  

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
if (document.layers || document.all) window.onload = StartAll;

جاوا اسكریپت

[cb:blog_page_title]
تاریخ : [cb:post_create_date] | [cb:post_create_time] | نویسنده : [cb:post_author_name]
[cb:post_body1][cb:post_body2]
[cb:post_continue_link]

طبقه بندی: [cb:post_category_name]، 
برچسب ها: [cb:post_tag_name]،  
دنبالک ها: [cb:post_related_link_name]،  

تعداد کل صفحات : [cb:pages_total] ::      [cb:pages_no]