تبلیغات
گردشگری در استان فارس و مکانهای دیدنی و جالب شیراز - غذاهای سنتی شیرازی-2
 
گردشگری در استان فارس و مکانهای دیدنی و جالب شیراز
زندگی لحظه های با هم بودن است
جمعه 5 اسفند 1390 :: نویسنده : سهیل افتاده

شکر پنیر

مواد لازم : شکر یک کیلو، آب 600 گرم، کرم ترنر یک قاشق شربت خوری، آرد

طرز تهیه : شکر و آب را مخلوط نموده می جوشانیم، کرم ترنر را در یک استکان حل کرده به مایع اضافه نموده به خوبی می جوشانیم. به طوری که سفت شده و اگر با ته قاشق به آن ضربه ای بزنیم بشکند.

خمیر مایه را روی سطح صاف ( سنگی یافلزی ) که کاملاً چرب شده باشد به مدت پنج دقیقه گذاشته سپس آن را به قدری ورز می دهیم تا رنگ آن سفید شود. آن گاه خمیر مایه را روی سطح صافی پهن کرده به وسیله چرخ یا قیچی به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و با آرد مخلوط نموده فر یا تنور می گذاریم تا کاملاً خشک شده، حالت چسبندگی خود را از دست بدهد و بعد از سرد شدن مصرف می کنیم.
 

شامی

مواد لازم: گوشت راسته چرب یک کیلو، آرد نخود چی نیم کیلو، تخم مرغ یک عدد، پیاز و زردچوبه و نمک به اندازه کافی .

طرز تهیه: پیاز را روی گوشت چرخ کرده یا کاملاً کوبیده شده، رنده ( کوتراش ) می کنند و زرد چوبه و نمک و تخم مرع و آرد نخودچی به آن اضافه نموده، به خوبی ورز می دهند. ماهی تابه را با مقداری روغن روی اجاق می گذارند از خمیر اولیه به اندازه یک نارنگی جدا کرده ، در کف دست به صورت گرد در می آورند و در روغن داغ سرخ می کنند. درصورت تمایل کلیه شامی ها را در آخر کار توی ماهی تابه چیده، مقداری رب گوجه فرنگی و آب لیمو به آن اضافه می کنند و یا چند عدد گوجه فرنگی را قطعه قطعه کرده روی آن گذاشته کمی حرارت می دهند. بالا


کوفته هلو

مواد لازم : گوشت چرخ کرده بدون چربی یک کیلو، آرد نخودچی نیم کیلو، تخم مرغ 2 عدد ، پیاز بزرگ 2 عدد ، هویج نیم کیلو ، کشمش ، نعنای خشک، پیاز ، زردچوبه ، نمک ، شکر و آبلیمو به اندازه دلخواه، روغن خوبو .
 
طرز تهیه : گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی و تخم مرغ و پیاز رنده کرده و زردچوبه و نمک مخلوط کرده، خوب ورز می دهند. دو عدد پیاز بزرگ را خلال نموده، سرخ می کنند و در پایان کشمش را روی آن ریخته، کمی تفت می دهند. (بعضی ها در خمیرمایه اولیه مقداری هویج یا مقداری نرگسی می ریزند)از خمیرمایه اولیه به اندازه یک هلو جدا کرده روی کف دست پهن می کنند و مقداری پیاز داغ و کشمش وسط آن قرار می دهند. خمیر پهن شده را دور کشمش و پیاز داغ جمع کرده، به صورت گلوله ای در می آورند. هنگامی که کوفته ها آماده شد کمی آنها را تفت می دهند تا کمی سرخ شود. سپس مجدداً پیاز داغ گرفته و مقداری آب در آن ریخته می گذارند تا خوب بجوشد، مقداری هویج رنده شده (کوتراش) را با زردچوبه و نعنای خشک و روغن به آن اضافه نموده، به جوش می آورند. سپس کوفته ها را یکی یکی به داخل آن می اندازند. در صورت تمایل می توان دو قاشق غذاخوری برنج درآب ریخت . عده ای برای چاشنی ( مزه ) غذا از سرکه و شیره استفاده می کنند و عده ای هم از شکر و آبلیمو استفاده می کنند یعنی زمانی که دانه های برنج کاملاً نرم شد به دلخواه چاشنی غذا را به آن اضافه می کنیم. عده ای پس از اینکه کوفته ها را کشیدندروی آنها نعنا داغ می ریزند حالا کوفته هلو آماده است. این خوراک خوشمزه را معمولاً شیرازی ها در هنگام افطار در ایام ماه مبارک رمضان صرف می کنند. بالا

 
مواد لازم: گوشت چرخ کرده نیم کیلو، نخود 300 گرم، برنج یک کیلو یا پنج لیوان، سبزی ( جعفری، شوید، تره، ترخان) یک کیلو کشمش، پیاز خلال شده سرخ کرده، نمک، زردچوبه، فلفل به اندازه دلخواه
طرز تهیه: گوشت را با پیاز چرخ کرده و نخود را که از قبل در آب خیس کرده اند با گوشت چرخ کرده دوباره چرخ می کنند . یک لیوان از برنج ها را برداشته و بقیه را با مقداری از سبزی ها چرخ می کنند و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نمودهبه خوبی ورز می دهند و درصورت لزوم تمام مواد را یک دفعه با هم چرخ می کنند .
پیاز خلال شده و کشمش را تفت داده، در ظرفی ( دیگ یا قابلمه ) مقداری آّب ریخته سبزی و بقیه نخود چرخ شده را درآن ریخته، زرد چوبه و فلفل و نمک به آن اضافه می کنند وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه یک پرتقال نسبتاً بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پیاز داغ گذاشته و به صورت گلوله ای در می آورند، این گلوله را بین دو کف دست به قدری می گردانند که کاملاً سفت شود و در آب جوش می اندازند. در قدیم به جهت باز نشدن کوفته ها اولین کوفته را با نام سنگ و بقیه را را نام دخترهای خانواده و یا آَشنا به درون آب جوش می انداختند. آنگاه یک لیوان برنج را که کنار گذاشته اند در ظرف محتوی کوفته ها ریخته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت می دهند تا قوام بیاید و سپس مصرف می کنند. بالا

خورشت سبزی

مواد لازم: گوشت نیم کیلو، سبزی ( گیشنیز، اسفناج، تره، جعفری، شنبلیله) یک کیلو، سیب زمینی به اندازه دلخواه، پیاز یک عدد، لوبیا، زردچوبه، نمک به مقدار دلخواه

طرز تهیه: گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده سرخ کرده و سپس زردچوبه و شنبلیله را روی آن ریخته تفت می دهند. سبزی پاک کرده را خرد کرده و با گوشت کمی تفت می دهند و لوبیا روی آن ریخته با آب می پزند. وقتی که گوشت و لوبیا پخته شد، سیب زمینی و آبلیمو به آن اضافه کرده حرارت می دهند، تا خورشت قوام بیاید بعد مصرف می کنند. بالا


 
نوعی حلوا و شیرینی است که بیشتر در جشن ها و عزاداری ها به مصرف می رسد.

مواد لازم : آرد برنج یک کیلو ، آرد سفید نیم کیلو، گلاب دو شیشه، زعفران نیم مثقال، زرده تخم مرغ ده عدد، روغن یک کیلو، شکر سه کیلو، خلال بادام صد گرم .

طرز تهیه : آرد برنج و آرد سفید را تفت ( بو ) می دهند و روغن را به آن اضافه کرده سرخ می کنند. شکر را با آب جوشانده و شیره شکر و گلاب رابه آرد سرخ کرده اضافه نموده خلال بادام را در آن ریخته خوب می پزند. در حین پختن زعفران را دم کرده و به آن می افزایند. قبل از آن که حلوا کاملاً پخته شود. زرده های تخم مرغ را در ظرفی خوب به هم زده با حلوا مخلوط می کنند تا کاملاً سفت و پخته شود.
وقتی حلوا پخت آن را در دیس یا سینی یا کاسه ریخته با پشت یک قاشق چرب به آن حالت می دهند بعد با خلال پسته تزیین کرده، پس از سرد شدن مصرف می کنند . بالا

حلیم بادمجان

از این خوراک به عنوان آش ارمه داری نیز استفاده می شود .

مواد لازم : گوشت چرب دم سینه 750 گرم، برنج 5/1 لیوان، بادمجان 5/2 کیلو ، کشک سائیده، پیاز داغ، نعنا داغ، گردو کوبیده به اندازه دلخواه.

طرز تهیه : گوشت را جداگانه می پزند، بادمجان را پخته و وقتی نیم پز شد، برنج و آب گوشت را به آن اضافه می کنند. پس از پخته شدن آنها را می کوبند و با گوشت کوبیده شده مخلوط نموده روی شعله چراغ قرار می دهند. وقتی که آب آن نزدیک به تمام شدن بود، کشک سائیده شده را به آن اضافه کرده کمی دیگر می پزند تا مقداری سفت شود. سپس آن را در ظرف ریخته، روی آن را با پیاز داغ و گردو تزیین کرده، مصرف می کنند. بالا


 
مواد لازم: قند خرد کرده و کوبیده یک کیلو، بادام پوست گرفته نیم کیلو، تخم مرغ ده عدد، هل یک قاشق .

طرز تهیه: قند خرد کرده را با بادام چرخ می کنند تا روغن بیاندازد. تخم مرغ هارا شکسته قند و بادام را به آن اضافه می کنند تا خمیر مایه ای به دست آید. سپس خمیر را به صورت مفتول هایی در آورده با کارد یا چاقو آنها را به قطعات کوچک می برند. قطعات بریده شده را در یک سینی گذاشته و حرارت ملایم تنور یا فر قرار می دهند تا پخته شود بعد از سردشدن مصرف می کنند. بالا


 
مواد لازم و طرز تهیه : گوشت لاشه گوسفندی را از استخوان جدا نموده ریز ریز می کنند. وقتی گوشت آماده شد، آن را در ظرفی ریخته، روی اجاق قرار می دهند و گوشت را در چربی های خودش می پزند و سرخ می کنند.
شکنبه گوسفند را پاک کرده و تمام پرزهای آن را می تراشند. به طوری که شکنبه به صورت کیسه ای با جدار بسیار نازک در آید. موقع تراشیدن وپاک کردن باید کاملاً مواظب بود که شکنبه سوراخ نشود. آنگاه گوشت پخته شده را با تمام چربی و روغن هایی که اطرافش را گرفته به درون شکنبه ریخته، در آن رابسته می گذارند سرد شود . و در زمستان و مسافرت و مواقع لازم از آن به صورت های مختلف استفاده می نمایند.
کسانی که امکان تهیه قورمه را شخصاً نداشتند می توانستند مقداری از آن را از بازار خریداری کنند.
تهیه قورمه در اواخر پاییز و آذوقه ای بود برای فصل سرما و زمستان بالا






نوع مطلب : غذاهای معروف شیرازی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : سهیل افتاده
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :


با زدن یک کلیک ما را در گوگل محبوب کنید+1
[cb:blog_page_title]
پیوندهای روزانه
لینک های مفید
تاریخ : [cb:post_create_date] | [cb:post_create_time] | نویسنده : [cb:post_author_name]
[cb:post_body1][cb:post_body2]
[cb:post_continue_link]

طبقه بندی: [cb:post_category_name]، 
برچسب ها: [cb:post_tag_name]،  
دنبالک ها: [cb:post_related_link_name]،  

تعداد کل صفحات : [cb:pages_total] ::      [cb:pages_no]  

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
if (document.layers || document.all) window.onload = StartAll;

جاوا اسكریپت

[cb:blog_page_title]
تاریخ : [cb:post_create_date] | [cb:post_create_time] | نویسنده : [cb:post_author_name]
[cb:post_body1][cb:post_body2]
[cb:post_continue_link]

طبقه بندی: [cb:post_category_name]، 
برچسب ها: [cb:post_tag_name]،  
دنبالک ها: [cb:post_related_link_name]،  

تعداد کل صفحات : [cb:pages_total] ::      [cb:pages_no]