تبلیغات
گردشگری در استان فارس و مکانهای دیدنی و جالب شیراز - غذاهای سنتی شیرازی-1
 
گردشگری در استان فارس و مکانهای دیدنی و جالب شیراز
زندگی لحظه های با هم بودن است
جمعه 5 اسفند 1390 :: نویسنده : سهیل افتاده
 

مواد لازم : برنج یک کیلو، شکر یک کیلو، روغن ، زعفران ، مغز پسته و بادام و خلال نارنگی .

طرز تهیه : برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند . شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزایند . برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یا چلوصافی ( ترش باله ) ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکر پلو ، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده را روی آن ریخته مصرف می کنند.

شکر پلو را در شیراز همیشه با خورشت قیمه صرف می کنند. بالا

مواد لازم: چغندر یک دانه، برنج یک لیوان و نیم ، گوشت چرخ کرده نیم کیلو، لپه نصف لیوان ، انار، نعناخشک وپیاز داغ به اندازه کافی .

طرز تهیه: چغندر را کوتراش ( رنده ) کرده می پزند . گوشت کوبیده یا چرخ کرده را به صورت کوفته ریزه ( گلوله هایی به اندازه یک فندق) در می آورند. برنج و کوفته ریزه و نعنا خشک و پیاز داغ را به چغندر در حال پختن اضافه می کنند. وقتی که برنج پخته شد، آب انار به آن افزوده و می گذارند به خوبی بپزد . در صورتی که آب انار ترش باشد ، یک یا دو استکان شکر به آن اضافه می کنند. وقتی که آش به اندازه دلخواه سفت شد آن رادر ظرف ریخته روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین می کنند. بالا


قورمه به

مواد لازم: گوشت راسته چربی دار 400 گرم، به یک کیلو، لپه یک لیوان، آبلیمو و شکر به اندازه دلخواه، زعفران.

طرز تهیه: گوشت را به صورت تکه های کوچک در آورده با پیاز و زردچوبه و نمک تفت می دهند. سپس آب روی آن ریخته و لپه را به آن اضافهمی کنند. به را پاک کرده به قطعات کوچک در می آورند و بعد از پختن گوشت، لپه و به را به آن افزوده حرارت می دهند تا بپزد. بعد آبلیمو و شکر و زعفران آن را روی گوشت ریخته، می گذارند تا قورمه قوام بیاید. بالا

دوپیازه

مواد لازم: سیب زمینی ( الو )، پیاز داغ، گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی، نمک، ادویه، روغن

طرز تهیه: سیب زمینی را آب پز کرده، بعد از پختن پوست آن را کنده به قطعات کوچک خرد می کنید و با پیاز داغ و گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی مخلوط نموده به آن نمک و ادویه زده درکمی روغن تفت می دهید و با نان مصرف کنید در دو پیازه می توان از گوشت خرد کرده یا چرخ شده و قارچ ودمبل و امثال آن استفاده کرد. بالا

یخنی نخود

مواد لازم : گوشت نیم کیلو ، نخود 2 لیوان ، سیب زمینی متوسط 2 عدد ، پیاز ، نمک ، زردچوبه، به اندازه دلخواه

طرز تهیه : گوشت و نخود و پیاز و زردچوبه و نمک را در ظرفی ریخته آب به آن اضافه می کنند و روی اجاق حرارت می دهند تا پخته شود .سپس سیب زمینی ها را شسته ، به داخل آب گوشت می اندازند. وقتی که یخنی کاملاً پخته شد، آب آن را برای تهیه ترید جدا کرده، پوست سیب زمینی ها را کنده، کلیه مواد پخته شده را کوبیده به مصرف خوراک می رسانند. بالا

رب پلو

مواد لازم: برنج یک کیلو، رب انار یک لیوان، گردو یک لیوان، کشمش نصف لیوان، شکر به اندازه کافی (بستگی به ترشی مزه رب دارد )، پیاز بزرگ دو عدد، روغن

طرز تهیه: پیازها را خلال کرده سرخ می نمایند . بعد ازسرخ شدن، کشمش و گردو را با آن تفت می دهند. رب انار و شکر را جوشانده و دو قاشق روغن به آن اضافه می کنند.
مقداری آب را به جوش آورده و برنج ها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اند در آب جوش می پزند و به صورت چلو دم می کنند. قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد آن را از روی اجاق برداشته با کفگیر ( اسم ) کم کم به داخل چلو صافی (ترش باله ) ریخته ، از محلول رب و شکر کم کم به آن اضافه کرده، مخلوط می کنند. سپس برنج را در دیگ یا قابلمه ریخته، باقیمانده رب و شکر را به آن می افزایند . وقتی که بخار اطراف برنج را پوشاند ، کشمش و گردو و پیاز داغ را وسط آن گذاشته ، دم می کنند . کمی بعد رب پلو حاضر و آماده است . بالا


کلم پلو

مواد لازم: برنج 4 لیوان، کلم سر ( قمری) 5/0 کیلو، گوشت چرخ کرده 300گرم، آرد نخودچی 250 گرم، سبزی ( ترخان، شوید، ریحان وتره) پاک کرده نیم کیلو، پیاز، نمک، زرد چوبه و روغن به اندازه کافی

طرز تهیه: گوشت چرخ شده را با پیاز رنده کرده و آرد نخودچی و مقداری نمک و زردچوبه را مخلوط نموده و به خوبی ورز می دهند، به طوری که خمیر آماده شده به دست نچسبد و سپس آنها را در چلو صافی ( ترش باله ) ریخته تا آب آن خارج شود و با کمی آبلیمو در روغن سرخ می کنند. برنج را که از قبل خیس نموده اند در قابلمه ای که آب جوشان دارد ریخته، کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند .وقتی دانه های برنج کمی نرم شد آن را صاف کرده مقداری آب روی آن می ریزند تا آبریس برنج خارج شود.
کلم و سبزی را در صافی با برنج مخلوط می کنند. سپس برنج را در قابلمه ریخته، کمی آب و روغن روی آن می ریزند. بعد از آن که بخار در قابلمه جمع شد برنج را دم می کنند. و بعد از مدتی ( در حدود یک ساعت ) کوفته ریزه ها را وسط برنج گذاشته، مجدداً دم می کنند و وقتی برنج حاضر شد یا دم کشید در دیس و سینی ریخته صرف می کنند. بالا

بادام سوخته

نوعی شیرینی است که قنادها تهیه و به فروش می رسانند.

مواد لازم : 2 کیلو شکر ، یک کیلو بادام، آب 700 گرم ، روغن 100 گرم ، آب لیمو 1 استکان

طرز تهیه : شکر و آب را مخلوط نموده و به مدت 5 دقیقه می جوشانیم. بادام ها را شسته، داخل آّب و شکر ریخته خوب مخلوط می کنیم و حرارت می دهیم، تا دانه های شکر اطراف بادام ها را گرفته و خشک شود. پس از سرد شدن، مایه بدست آمده را با غربال درشت بیخته و شکرهای خارج شده را با حرارت ملایم آب کرده، روغن و آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و بادام ها را در آن ریخته کاملاً مخلوط می کنیم .
تمام محتویات ظرف را داخل یک سینی که به خوبی چرب شده باشد ریخته، بعد از سرد شدن با پشت قاشق یا وسیله شبیه به آن روی آنها می کشیم تا بادام ها از هم جدا و دانه دانه شود و بعد آماده مصرف است . بالا


یخنی عدس کلم

مواد لازم: گوشت نیم کیلو، عدس پاک کرده نیم کیلو، کلم قمری یا کلم سر سه عدد، پیاز، لیمو عمانی، ادویه ( گوشت یخنی باید چرب و اگر دم سینه باشد بهتر است )

طرز تهیه: پوست کلم را جدا کرده آنها را قاچ می کنند و گوشت و عدس و کلم را در قابلمه ریخته، پیاز خرد کرده و زردچوبه و نمک و فلفل به آن افزوده، آب به آن اضافه کرده، روی آتش می گذارند تا پخته شود. قبل از پخت کامل چند عدد لیمو عمانی را سوراخ کرده به محتویات ظرف اضافه می کنند ( یخنی نخود لیمو عمانی لازم ندارد ) وقتی خوراک پخته شد آب آن را جهت ترید کنار گذاشته، آب لیمو عمانی ها را روی آن می فشارند. بقیه مواد را که شامل گوشت از استخوان جدا شده، عدس و کلم است کوبیده و مصرف می کنند. بالا






نوع مطلب : غذاهای معروف شیرازی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : سهیل افتاده
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :


با زدن یک کلیک ما را در گوگل محبوب کنید+1
[cb:blog_page_title]
پیوندهای روزانه
لینک های مفید
تاریخ : [cb:post_create_date] | [cb:post_create_time] | نویسنده : [cb:post_author_name]
[cb:post_body1][cb:post_body2]
[cb:post_continue_link]

طبقه بندی: [cb:post_category_name]، 
برچسب ها: [cb:post_tag_name]،  
دنبالک ها: [cb:post_related_link_name]،  

تعداد کل صفحات : [cb:pages_total] ::      [cb:pages_no]  

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
if (document.layers || document.all) window.onload = StartAll;

جاوا اسكریپت

[cb:blog_page_title]
تاریخ : [cb:post_create_date] | [cb:post_create_time] | نویسنده : [cb:post_author_name]
[cb:post_body1][cb:post_body2]
[cb:post_continue_link]

طبقه بندی: [cb:post_category_name]، 
برچسب ها: [cb:post_tag_name]،  
دنبالک ها: [cb:post_related_link_name]،  

تعداد کل صفحات : [cb:pages_total] ::      [cb:pages_no]